Admin

COVID-19 Meddelande!

Goddag kära orkidévänner och medlemmar i VSOS!

Nu var det verkligen länge sedan vi alla träffades för ett möte och vi är många som saknar vår goda samvaro och gemenskap och det härliga intresse vi alla delar gemensamt med varandra.

Med anledning av smittspridningen i samhället, samt restriktionerna angående detta, kommer vi att tillfälligt sända våra medlemsmöten digitalt via Skype. Det blir kanske inte riktigt lika trevligt som på våra fysiska möten, men vi kan i alla fall hålla kontakten med varandra. En sak som förmodligen kommer att saknas är vårt ”tjat” under kafferasten. Men avstå inte från fika utan ta gärna med vad du tycker behövs fram till datorn eller vad du använder för att ansluta.

För att delta på mötet behövs en ny länk/kod varje gång. Denna skickar vi ut på mejl någon timme innan mötet (vid 18.00-tiden).

Vi hoppas att dess digitala medlemsmöten kan vara ett sätt att hålla kontakten med varandra under tiden vi inte kan träffas fysiskt. Om du har idéer om hur dessa möten kan utvecklas, mejla gärna styrelsen på: sekreterare@vsos.se

Så här kopplar du upp dig till våra möten på Skype.

Man behöver inte ha programmet på datorn för att delta men min erfarenhet är att det fungerar bättre om man installerar Skype först. Har du inte Skype redan men vill installera det kan programmet hämtas här. Installationen går mycket snabbt. Det går också att installera Skype på en modern telefon och köra mötet via denna.

Säkraste sättet att få allt att fungera är att först starta Skype och sedan gå till mejlet med koden, kopiera koden och klistra in denna i Skype när du skall ansluta till mötet.

Har du inte Skype installerat klickar du bara på länken i mejlet så skall du ändå komma in på mötet via internet.

Även om du inte har kamera och mikrofon så går det bra att delta. Du kan se alla och höra allt som sägs men vi andra ser inte dig och du kan inte själv kommentera. Det finns dock en chatt-funktion i programmet där du kan skriva in kommentarer. Dessa ser övriga anslutna.

Håll även kontakten via VSOS Facebooksida.

Det är ett jättetrevligt alternativ tills vi kommer igång med våra möten igen. Många av våra medlemmar lägger redan nu ut många fina bilder och trevliga och lärorika diskussioner förs sinsemellan.

Är du inte redan medlem på Facebooksidan? Gå in på Facebook och sök efter ”Västsvenska orkidesällskapet” så kommer ni se den gula loggan. Ansök sedan om att bli medlem. Det är gratis!

Nya orkidéer

Är du sugen på att köpa lite nya orkidéer så ta en titt på Maritas hemsida, nya listor kommer löpande: blog.akessonorkideer.se

Ta hand om er så hoppas vi kunna återses snart!

//Styrelsen

-