Admin

VSOS i Orchidegartneriet DK 29/4-2017

Den 29/4-2017  åkte 12-15 medlemmar från VSOS på en dagstur till Hans Christiansen & Orchidegartneriet i Fredensborg, Danmark.  https://orchidegartneriet.dk/

Vi åkte i 4 bilar & tog färjan över från Helsingborg. Därefter var det bara några mil kvar tills vi kom fram till Fredensborg.

Hans Christiansen kom och mötte oss och efter en stunds botaniserande var vi välkomna in på danskt öl och snittar plus sockerkaka som dessutom var hembakad!

Hans fru serverade oss och hon hjälpte även till i butiken att paketera orkidéer mm.

Hans demonstrerade ett nytt substrat för tex Masdevallia & visade upp sin stora fina blommande Paphiopedilum Rothschildianum (se bild i galleriet) vilken är många fantasters stora favorit. Den tar åtskilliga år på sig att nå blombar storlek, jag har hört sju år från ungplanta men det kan givetvis variera beroende på vilka odlingsförhållanden man har att erbjuda.

Fyra timmar gick fortare än vad vi hade tänkt för där fanns så himla mycket att se och ju mer man tittade desto fler plantor av intresse visade sig. Där fanns så otroligt mycket mer att tillgå än vad som var utlagt  på hemsidan.

Allt i butiken var välskött & fint arrangerat. Hade man tur kunde det slinka med någon bonusplanta och lite rabatterat pris på köpet. Många orkidéer blev det nog för de flesta av oss men det var det värt.

Detta var en mycket uppskattad resa vi gärna gör om mycket snart!

Tack Hans Christiansen att vi fick komma på besök!