Warning: Use of undefined constant WPRBLVERSION - assumed 'WPRBLVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vsos.se/public_html/wp-content/plugins/wp-render-blogroll-links/WP-Render-Blogroll.php on line 19
Medlemsmöten 2017 « Västsvenska Orkidésällskapet

Admin

Medlemsmöten 2017

  • 23/1 Ronnie Jöneros visade bilder och berättade livfullt om sitt Paradis där han mångsidigt sysslar med odling av fåglar, fiskar och växter.
  • 25/2 Årsmötesförhandlingar. Efter fika och lotteri visades det bildspel som rullade under julmötet i december 2016.
  • 18/3 Eva Albers kåserade om sitt besök i Yogyakarta, Indonesien. Hon visade bilder från försöksod-lingar som hon hade besökt liksom från kommersiella odlingar.
  • 22/4 Aprilmötet hade förlagts till Universeum som en start på ett tänkt samarbete för att bygga upp en ”orkidéhörna” där. Efter en presentation av företaget och visning av den tilltänkta platsen för ”orkidéhörnan” var det fritt fram för deltagarna att bese övriga delar av anläggningen.
  • 23/5 Vi besökte Botaniska trädgårdens växthus under kunnig ledning av Sölve Kajanus. Deltagarna samlades sedan i den vanliga möteslokalen för ordinarie mötesformalia och fika.
  • 19/9 Under höstens första möte besöktes vi av Mikael S Andersson som på ett livfullt och instruk-tivt sätt berättade om odling i små glasmontrar.
  • 21/10 För oktobermötet var det planerat att Tommy Ljunggren skulle prata om Vanda men p.g.a. sjukdom ställdes det in. Vi tackar därför Marita Åkesson som med kort varsel kunde hoppa in med ett populärt föredrag om Paphiopedilum (och lite annat).
  • 18/11 Karl Johan Bergstrand, knuten till Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp, höll ett mycket in-tressant föredrag om ljus för odling och hur man med ljuset kan påverka tillväxten hos växter. Många var vi som gick hem med nya kunskaper efter det framförandet.
  • 10/12 Julmöte. Sedvanligt medlemsmöte med genomgång av kalendarium, lotteri och plantvis-ning. Rullande bildvisning med fina bilder från året som gått tagna till större delen av Tomas Bros-set men också några tagna av andra medlemmar, medan medlemmarna minglade under plant- respektive lottförsäljning och glöggdrickning. Föreningen serverade sedan landgång, och trevlig samvaro fortsatte.

-