Warning: Use of undefined constant WPRBLVERSION - assumed 'WPRBLVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vsos.se/public_html/wp-content/plugins/wp-render-blogroll-links/WP-Render-Blogroll.php on line 19
27/10-2018 – VSOS resa till Orchidegartneriet DK « Västsvenska Orkidésällskapet

Admin

27/10-2018 – VSOS resa till Orchidegartneriet DK

Lördagen 27/10 reste ett gott gäng på ca 12 personer söderut ner mot Fredensborg Danmark & Hans Christiansen,
Orchidegartneriet.
Det var nästan ett helt nytt gäng denna gång så det var extra roligt!

Vi bestämde oss för att träffas & fika på Rasta Hallandsåsen. Det är märkligt hur vädrets makter kan spela oss ett såant spratt, efter enbart regn på motorvägen kör vi nu av mot ett snöoväder utan dess like!

En stackars långtradare som var på väg upp för att ta en go kaffe & en macka hade totalfastnat i snön. Vi gled upp med ESP:n på högtryck på slirande däck nådde vi slutligen vårt mål.  Efter en god gemensam fika träffades vi igen på båten över från Helsingborg/Helsingör. Därefter hade vi knappt två mil kvar att resa tills vi kom till Fredensborg.

Innanför ingången hade Hans skyltat mycket vackert. Där var ett flertal fina utställningar uppställda (se bilder), där fanns monterade plantor, hängande vandor, hängande plantor samt en uppsjö av paphiopedilums! (se bilder).

En hel del ”vanliga” phalaenopsis & masdevallia syntes också till.
Nästa rum var fullt av cattleya, bulbophyllum, epidendrum, eulophia, maxillaria, ja helt enkelt de något mer värmekrävande orkidéesorterna.

Sedan fanns ju det stora långa växthuset såklart, det som inte är öppet för allmänheten egentligen. Dit gick vi också in en stund. Det fanns så mycket, så otroligt mycket fina plantor så det var extremt svårt att bestämma sig för vilken som skulle få äran att få följa med hem i bilen! Det serverades fika med danska snittar, kaffe & kakor & Hans visade några monterade plantor för oss.

Glada & nöjda åkte vi norröver igen med en hel del att diskutera kring på vägen tillbaka.

Vi kommer gärna tillbaka Hans!! Stort tack för besöket & ert engagemang i oss 🙂

Vid pennan: Karin Fredholm

-