Warning: Use of undefined constant WPRBLVERSION - assumed 'WPRBLVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vsos.se/public_html/wp-content/plugins/wp-render-blogroll-links/WP-Render-Blogroll.php on line 19
Medlemsmöte tisdag 19 maj 2015 « Västsvenska Orkidésällskapet

Admin

Medlemsmöte tisdag 19 maj 2015

Foto: Tomas Brosset

 

Medlemsmötet i maj var förlagt till en tisdagskväll. Så brukar ske ett par gånger per år, oftast är det maj- och septembermötena.

Mötesledaren I vanlig ordning öppnade vår ordinarie mötesledare, Margareta, mötet inför uppmärksamma deltagare och klarade av de mer formella delarna av mötet.

Kvällens föredragshållare var Mehd Halaouate som visade bilder från sina resor i Malaysia och Indonesien. Det blev en mycket intressant berättelse illustrerad av vackra bilder. Det var inte bara orkidéer som visades utan även annat från den rika och annorlunda floran som finns i dessa områden. Mehd kunde dessutom berätta om och visa bilder från den otroligt vackra och färgrika fågelfaunan som finns i dessa tropiska områden. Vi var många som häpnade över vilka färger och former naturen har kunnat få fram. Ett stort tack till Mehd som för en stund tog oss med till en värld som, för de flesta av oss, bara blir en dröm.

MehdMehd Halaouate

 

Tunnare i bänkarna

 

Kanske var det lite glesare i bänkarna än vad det brukar vara på lördagarna men de som var där fick se och höra en intressant föredragning.

Frågor II

I kaffepausen blev det en hel del frågor för Mehd att svara på.

Frågor

I vanlig ordning utnyttjades kaffepausen till mingel och snack mellan medlemmarna. Också denna gång ordnades det lotteri och några av kvällens deltagare kunde efteråt vandra hem med någon ny orkidé.

 

Också i vanlig ordning gavs möjlighet att visa upp medhavda plantor.

Elisabet Elisabeth Kardbom visade upp en planta som hon funderade på om den hade rätt namn. Det hade den inte. Rätt namn skulle vara Anacheilium baculus (hette tidigare Encyclia pentotes).

Paph just Marita Åkesson, som har en förkärlek för släktet Paphiopedilum och kanske framförallt primärhybrider inom detta. Denna gång hade hon med ett vackert exemplar av korsningen Paphiopedilum godefroyae x glaucoliem (glaucophyllum x liemianum).

 

Detta var vårens sista möte och föreningen tar nu sommarlov. Nästa medlemsmöte är tisdagen den 15 september 2015.

Det finns dock en aktivitet kvar. Det planeras en exkursion under ledning av Ivar Edvinsen till Kinnekulle för att se på våra svenska orkidéer i sin rätta miljö. Exkursionen blir söndagen den 7 juni.

-