Warning: Use of undefined constant WPRBLVERSION - assumed 'WPRBLVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vsos.se/public_html/wp-content/plugins/wp-render-blogroll-links/WP-Render-Blogroll.php on line 19
Medlemsmöte lördag 17 oktober 2015 « Västsvenska Orkidésällskapet

Admin

Medlemsmöte lördag 17 oktober 2015

Text och foto (om inget annat anges): Ivar Edvinsen

OBS: Genom att klicka på bilderna får du upp en förstorat bild.

Hösten fortskrider och det har blivit dags för säsongens andra medlemsmöte. Mötena hålls resten av året på lördagar.

Margareta, som även denna gång var vår mötesvärdinna, gick genom standardpunkterna på dagordningen innan det blev dags att visa fram medhavda plantor.

 

DSC_2688 rez  Laelia_Pumela  DSC_2687 rez

Först ut denna gång var Jan Jonsson som hade med två plantor, dels den småväxta Laelia pumila samt en praktfull, gulblommande Cattleya-hybrid, Blc. Liu`s Joyance.

_20151015_142908 rez  Foto:Sture Lundberg

Sture Lundberg hade lyckats med en Galeandra baueri som han nu kunde visa upp.

DSC_2692 rez

Björn Lidén visade en storblommig, vit Phalaenopsis som bevis på att det visst går att få till vackra blommor på plantor man kommer över utan blommor.

DSC_2695 rez   IMG_0034b rezFoto: Anders Jonsson

Marita Åkesson hade med en Papiopedilum insigne var. sanderae, en ovanlig varietet där det bruna färgpigmentet saknas och blomman därför blir gul. Hon visade också en Aerangis articulata, en afrikan som man inte ser så ofta i odling.

 

DSC_2701 rez

Men vad vore våra möten utan kafferasten. Det är då mingel och prat mellan medlemmarna pågår. Ett stort tack därför till de som ingår i kaffekommittén.

DSC_2710 rez

Två trogna medlemmar i samtal. Kan det vara utbudet av plantor på försäljningbordet som diskutteras?

 

DSC_2698 rez  P-A in action

Dagens huvudnummer var ett kåseri och bildvisning av Per-Arne Viebke, ordförande i Karlstad Orkidéklubb, som tagit sig ner från Karlstad för att underhålla oss. Vi är en hel del som fortfarande känner P-A från den tid då även han var medlem i vår förening, innan han valde Värmland som landskap.

P-A berättade intressant och med inlevelse om sitt förhållande till orkidéer och orkidéodling, händelser och personer han mött i olika orkidésammanhang. Och det hela väl illustrerat med såväl instruktiva som vackra bilder.

DSC_2696 rez

P-A i berättartagen. Här med en Prosthechea vitellina (eller Encyclia vitellina som många av oss fortfarande föredrar att kalla den).

 

P-A tackades med en hjärtlig applåd och en liten delning av just ovan nämnda vitellina innan Margareta avslutade mötet.

Nästa möte är lördag den 14 november 2015.

-